hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurt adamlar Taksim'i işgal ederse...

    Kurt adamlar Taksimi işgal ederse...
    expand

    12 milyon kayıtlı kullanıcısı ile Türkiye’nin en çok oynanan online oyunu Wolfteam, oyun içine entegre ettiği Taksim haritası ile mücadeleyi Türkiye’ye taşıdı. Amaç, Taksim Anıtı’nı istiladan kurtarmak.

    Türkiye’nin 12 milyon kayıtlı kullanıcısı ile lider online oyunu Wolfteam, oyunun içinde yer alan Taksim haritası ile tekrar gündemde. Taksim meydanının yanı sıra oyun içinde İstanbul’un birçok kültürel değerini de ön plana çıkaran Wolfteam, Joygame’in en değerli oyunlarından biri.

    Oyun içine entegre edilen Taksim haritası, son günlerde oyuncuların dikkatini çok daha fazla çekiyor. Oyunda Taksim; düzeni bozulmuş ve kurt adamların istilasına uğramış bir yer olarak tasvir ediliyor. 

    Oyunun en önemli özelliklerinden biri de, Türk bilim adamları tarafından geliştirilen elektro manyetik kalkanlar ve son teknolojik silahlarla çevrilerek korumaya alınan Taksim Anıtı’nın zarar görmesini engellemek. Oyun böyle olunca oyunda Taksim’i kurtarmak da oyuncuların bir numaralı görevi haline geliyor. 

    Taksim haritası ve son dönemde artan oyuncu sayısı ile ilgili olarak SHR Grup ve Joygame Pazarlama Direktörü Ozan Aydemir: “2009’un sonbaharında Wolfteam’i Türkiye’ye armağan ederken, oyuncularımıza hep kendi kültürümüzden de parçalar göstermek istedik. Taksim haritası da bunun en önemli parçası oldu. Taksim tasarımı gelecekte geçen bir hikâye kurgusunda Taksim’in kurtarılması ile ilgiliydi. Ne kadar işgal olursa olsun Taksim Anıtını korumak için hikâyeyi baştan aşağı değiştirdik. Zaten popüler olan haritamız, son dönemdeki üzücü olayların ardından daha da dikkat çeker hale geldi. Umarım bu tarz olaylar ve kurgular sadece kurgu ve eğlence unsuru olarak oyunlarda kalır ve kalmaya devam eder.”

    Yavuz Sultan Selim kurtlara karşı!

    Joygame’in 2009 yılının Ağustos ayında başlayan Wolfteam yolculuğu, Joygame yöneticilerinin FPS oyunlarına olan hayranlığı ile başladı. Türkiye’de ilk kez Türkçe seslendirmeli bir online oyun olan Wolfteam’i tutkunları ile buluşturan Joygame, 2010’da Wolfteam sunucularının tamamını Türkiye’ye alarak büyük bir yatırım gerçekleştirdi. 

    Ardından Türkiye’nin kültürel zenginliklerini dünya oyuncularıyla paylaşmak adına harekete geçen Joygame, bölgesel anlamda Taksim haritasını, Ancora Şehri’ni (Ankara) ve Kız Kulesi’ni oyunları içerisine kattı. Bununla yetinmeyip Türkiye’nin kültürel kıyafetlerini ve Osmanlı Seti’ni de oyuncuların beğenisine sundu. Nisan 2011’de Wolfteam Türkiye en büyük FPS çevrimiçi oyunu haline geldi. 

    Joygame, oyunculara yeni bir heyecan getirmek için son olarak Wolfteam’e Topkapı Sarayı haritası ile Yavuz Sultan Selim’in karakteri ekledi. Wolfteam şu an 12 milyon kayıtlı kullanıcıya ve 60 bin anlık oyuncu sayısına sahip Türkiye’nin en çok oynanan ve en çok kullanıcı sayısına sahip oyunu olma unvanını sürdürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow